'JCE, de betere teksteditor voor Joomla!'

Joomla! thema-avond dinsdag 2 april 2019

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

JCE, de betere teksteditor voor Joomla!

jceJCE (Joomla Content Editor) is een musthave tekstverwerker voor Joomla. JCE is gebruiksvriendelijker dan de standaard meegeleverde TinyMCE-tekstverwerker. En, met name in de betaalde versie, zijn er veel uitgebreide mogelijkheden. Zoals de mogelijkheid om snel een fotoalbum (lightbox) samen te stellen. Tijdens deze thema-avond zal Berend Bouma een aantal leuke mogelijkheden van de Pro-versie demonstreren.

Als eerste zal Berend de standaardversie installeren en instellen. Daarna volgt de Pro-versie. HIerin zit een kleine valkuil, maar Berend zal ter plekke laten zien hoe dat opgelost moet worden.

Een mooie functie in JCE is dat je de opmaak er in de teksteditor hetzelfde uit kunt laten zien als op de website. En verder zal Berend laten zien hoe je een nieuwe gebruiker kunt toevoegen, die toegang heeft tot zijn of haar eigen tekstverwerkerinstellingen en een afbeeldingenmap in JCE-bestandsbeheer.

Deze thema avond is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Wil je meedoen, zorg dan voor wat afbeeldingen (landscape- en portraitfoto's) en een standaard, geïnstalleerde, JCE-versie. Heb je ook een Pro-versie, houd deze dan achter de hand. Deze versie zullen we tijdens de avond installeren.

Dr. Joomla!

Mocht er nog tijd over zijn en zit je met een vraag over je Joomlawebsite en kom je er zelf niet uit? Vraag het Dr. Joomla! Vergeet dus niet je laptop mee te nemen!

Cursussen HCC Joomla! Heerenveen

Cursusseizoen 2018-2019

HCC Joomla! Heerenveen organiseert in het seizoen 2018-2019 twee cursussen:

In september 2018 gaan de cursussen van start. Iedere cursus bestaat uit 9 maandelijkse bijeenkomsten.

- -

Joomlawerkgroep 2018-2019

Naast de thema-avonden en de cursussen organiseert HCC Joomla Heerenveen in het seizoen 2018-2019 een “Joomlawerkgroep nieuwe stijl”.

Daar waar in het verleden 2 werkgroepen georganiseerd werden, de Templatewerkgroep en de Joomlawerkgroep, is er voor seizoen 2018-2019 gekozen om één algemene Joomlawerkgroep te organiseren.

Deze flexibelere opzet geeft de mogelijkheid om de aanwezige kennis van de werkgroepleiders en -leden te bundelen. Daarnaast kunnen er op een werkgroepavond meerdere onderwerpen behandeld worden. Er bestaat de mogelijkheid om in subgroepjes met deze onderwerpen bezig te zijn. Op deze manier is er op de werkgroepavonden voor ieder werkgroeplid wel iets van diens gading.

werkgroep

Werkgroepleden worden aangemoedigd actief mee te denken en te werken aan onderwerpen, zodat er voor iedere Joomlaliefhebber interessante onderwerpen voorbij komen. Zo kan iedereen bezig zijn met zijn of haar interessegebied. In voorkomende gevallen zal de werkgroepleiding natuurlijk ook onderwerpen voorbereiden.

Bia: "Elke keer weer word ik getroffen door de teamspirit"

biaMet een boek in de hand en hulptroepen in de buurt leerde Bia Huizenga (nu 73) alles wat ze nodig had om haar eigen Joomla-website te bouwen. Maar daar bleef het niet bij: ze hield presentaties over Joomla bij de HCC en was betrokken bij de oprichting van Joomla Gebruikersgroep Heerenveen.
Wat de JoomlaDagen voor haar betekenen? Informatie, inspiratie, samenwerking, contact, enthousiasme, saamhorigheid en gezelligheid.

Lees meer op Joomladagen.nl ...

Gebruikersgroep HCC Joomla! Heerenveen


HCC Joomla! Heerenveen

Met het gratis CMS Joomla is het maken van een website binnen bereik gekomen voor ieder die zich er in wil verdiepen. Joomla heeft veel mogelijkheden zowel voor de beginnende gebruiker, de gevorderde hobbyist als voor de webprofessional.

werkgroep-kl1 werkgroep-kl2 werkgroep-kl3

Onze enthousiaste Joomla gebruikersgroep komt meerdere keren per maand bijeen om kennis en informatie te verzamelen over Joomla maar vooral ook om ervaringen te delen en van elkaar te leren. We werken daarbij samen met JoomlaCommunity.

'Gewoon Joomla!'

Joomla! thema-avond dinsdag 5 februari 2019

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

Gewoon Joomla!

joomlaHet is alweer een tijdje geleden dat we op de op thema-avond echt met alleen maar Joomla bezig zijn geweest. Hoogste tijd om onze Joomlakennis weer eens even op te frissen.
Deze thema-avond laat Eric Beernink zien hoe we in korte tijd met Joomla, een gratis template en een gratis slideshow een mooie website kunnen maken. Wat komt er aan bod:

 • Joomla installeren
 • Joomla (basaal) configureren
 • Het maken van een homepage met slider, een artikel en een aantal informatieblokken
 • Een footer / copyright toevoegen
 • Een blog opzetten
 • Een contactpagina maken
 • .....

Het is de bedoeling dat het een interactieve, laagdrempelige avond gaat worden. In de eerste plaats voor beginnende Joomlagebruikers, maar ook meer gevorderde gebruikers kunnen er natuurlijk nog wat van opsteken.Misschien zie je zaken die je anders hebt aangepakt dan wat we laten zien. Of heb je nog een specifieke vraag over iets waar je zelf nog tegenaan loopt. Joomla staat centraal deze avond in de breedste zin!

Dr. Joomla!

Mocht er nog tijd over zijn en zit je met een vraag over je Joomlawebsite en kom je er zelf niet uit? Vraag het Dr. Joomla! Vergeet dus niet je laptop mee te nemen!

'Nieuwe privacytools in Joomla 3.9'

Joomla! thema-avond dinsdag 5 maart 2019

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

Nieuwe privacytools in Joomla 3.9

joomla 39Op deze thema-avond zal Roland Dalmulder ons alles vertellen over de nieuwe mogelijkheden die Joomla 3.9 ons biedt. Sinds Joomla 3.9.0 beschikken we over de Privacy Tool Suite en de User Action Logs. Beide stellen ons in staat om meer grip te krijgen op privacygerelateerde zaken op onze website. Met de Privacy Tool Suite kan je Joomla geheel volgens de AVG-richtlijnen inrichten en zo aan de voorwaarden voldoen.

Gebruikers krijgen goed inzicht in wat van hun bekend is op jouw site en jij kan dit gemakkelijk verwijderen als een gebruiker dit wil. Verder kan je zien wie wat gedaan heeft op de website en indien nodig hier actie op ondernemen.

We gaan stap-voor-stap door deze twee nieuwe opties heen om te zien hoe ze werken en in gebruik genomen kunnen worden.

Dr. Joomla!

Mocht er nog tijd over zijn en zit je met een vraag over je Joomlawebsite en kom je er zelf niet uit? Vraag het Dr. Joomla! Vergeet dus niet je laptop mee te nemen!

'HTTP Security headers, Mini font Awesome en webfonts in base64'

Joomla! thema-avond dinsdag 8 januari 2019

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

HTTP Security headers, Mini font Awesome en webfonts in base64

We starten het nieuwe jaar met twee presentaties:

Je website (nog) beter beveiligen met HTTP Security Headers

security headersAls je een (Joomla-)website hebt dan wil je deze zo goed mogelijk beveiligen tegen kwaadwillenden. Een goede eerste stap is om dan een extra beschermingslaag te installeren zoals Admin Tools of RSFirewall. Hiermee hou je, samen het het up-to-date houden van Joomla en de gebruikte extensies, al een groot aantal zaken tegen. Hierbij kun je o.a. denken aan brute force attacks en SQL injections.

Een goede vervolgstap is om HTTP Security Headers te implementeren op je website. HTTP Security Headers vormen een belangrijk onderdeel van de beveiliging van websites. Ze vormen een extra bescherming tegen de meest voorkomende aanvallen zoals XSS (Cross Site Scripting), code-injectie, clickjacking, enz.

In deze presentatie laat Eric Beernink zien hoe je de belangrijkste security headers door middel van het .htaccess bestand aan een website kunt toevoegen.

Je eigen mini Awesome font en webfonts base64 coderen in je CSS

font awesome logoHet awesome font is een prachtig font met allerlei 'icoontjes' die je in je website kunt gebruiken. Echter het standaardwebfont is al gauw 80kb groot en dan komt er ook nog eens zo'n 35kb aan extra CSS bij. Zonde van deze verspilling. Benno Stulemeijer laat je zien hoe je je eigen mini versie van het Awesome font kunt maken met alleen de karakters die je nodig hebt.

Webfonts worden meestal aangeboden als apart te downloaden bestanden. Vaak wel 6 of meer bestanden per website. Je kunt deze bestanden ook base64 encoderen. Dan wordt het gewoon tekst die je rechtstreeks in je CSS kunt opnemen. Het grote voordeel is: Veel minder serverrequests. De browser kan bij het parsen van de CSS al gelijk gebruik maken van de juiste fonts, en hoeft niet apart te wachten tot de webfontbestanden zijn gedownload. Gevolg is een betere websiteperformance (browser is sneller klaar) en een betere SEO-ranking.
Benno legt uit hoe je dit gemakkelijk kunt realiseren.

Dr. Joomla!

Zit je met een vraag over je Joomlawebsite en kom je er zelf niet uit? Vraag het Dr. Joomla! Vergeet dus niet je laptop mee te nemen!

'Een avond Hikashop'

Joomla! thema-avond dinsdag 6 november 2018

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

Een avond Hikashop

hikashopDe themavond van 6 november staat in het teken van Hikashop. Hikashop is een extensie voor Joomla waarmee je een webshop kunt opzetten.

Eric Beernink zal in het kort uitleggen wat HikaShop is en wat (enkele van de vele) mogelijkheden zijn. Aansluitend volgt een hands-on demo waarin onder andere het volgende aan bod komt:

 • Installeren van Hikashop
 • Configureren van Hikashop
 • Verzendmethoden
 • Betalingsmethoden
 • Categorieën en Artikelen toevoegen
 • Check-out proces
 • Badges
 • Hoe maak ik mijn webshop mooier met overrides en CSS

Nieuwsgierig of HikaShop wellicht voor jou een mooie oplossing is? Kom dan 6 november naar de thema-avond bij HCC Joomla Heerenveen!

Dr. Joomla!

Zit je met een vraag over je Joomlawebsite en kom je er zelf niet uit? Vraag het Dr. Joomla! Vergeet dus niet je laptop mee te nemen!

HCC-Joomla! Heerenveen