"Droppics, Fabrik, UwAmp en oliebollen"

Joomla! thema-avond dinsdag 3 januari 2017

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

Droppics, Fabrik, UwAmp en oliebollen

We starten het splinternieuwe jaar 2017 met twee korte presentaties, onder het genot van heerlijke oliebollen! Deze avond ook een speciale Dr. Joomla over de installatie en configuratie van UwAmp.

oliebol(Web)applicaties bouwen met Fabrik door Eric Beernink
Eric geeft uitleg en een demonstratie over (web)applicaties bouwen met Joomla met behulp van de extensie Fabrik. Fabrik kan onder meer gebruik maken van de Joomla Gebruikers en ACL. Zonder al te veel in de techniek te duiken zal Eric aan de hand van een aantal websites uitleggen wat de mogelijkheden van Fabrik zijn. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Een webportal waar documenten veilig gedeeld kunnen worden
  • Een webportal waar een behandelaar (zorgaanbieder) op een veilige manier (privacy gevoelige) videomateriaal kan delen met cliënten en waar cliënten zelfgemaakte video’s van een thuissituatie kunnen delen met hun behandelaar
  • Een prijscalculator voor een printshop
  • Een ledenadministratie via de website

Droppics door Berend Bouma
Droppics is een Joomla-extensie van Joomunited.com. Hiermee kunnen afbeeldinggalerijen en effecten zoals lightbox, sliders, polaroid en meer gemaakt worden. Ook kunnen met Droppics op een gebruiksvriendelijke manier afbeeldingen worden beheerd. De extensie is zowel op de backend als op de frontend te gebruiken. Droppics kent vele mogelijkheden en Berend zal deze in zijn presentatie nader belichten.

Dr. Joomla en UwAmp-helpsessie door Benno Stulemeijer
Wil je graag UwAmp op je laptop installeren als vervanging van Xampp? Of heb je dat al gedaan, maar is de configuratie nog niet optimaal? Dan kan Benno een helpende hand bieden bij het installeren, configureren en updaten naar de laatste PHP-versie. Hiervoor is het handig om je laptop mee te nemen en alvast de laatste versie van UwAmp (75Mb) te downloaden.

Deelname

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst. We vragen van niet-HCC leden een vergoeding van  € 5,- voor de kosten van de avond. Voor HCC leden geldt dat HCC Friesland deze kosten betaalt.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de pagina bijeenkomsten (o.a. over de voorwaarden voor deelname aan één van de werkgroepen) of op joomlacommunity.eu. Heb je vragen over de bijeenkomsten dan kun je die in ons forum stellen of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de site van JoomlaCommunity. Je kunt je tijdens de bijeenkomst opgeven voor één van de werkgroepen.

HCC-Joomla! Heerenveen