'Yootheme Pro | De website builder' en
'Verplicht instellen van 2 Factor Authenticatie op je website'

Joomla! thema-avond dinsdag 7 maart 2017

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

Yootheme Pro | De website builder

yoothemeAl 10 jaar is Yootheme een bekende naam als het gaat om templates voor Joomla. Vorig jaar oktober is door Yootheme een totaal nieuw product geïntroduceerd waarmee het minder ingewikkeld is om je website vorm te geven: de Yootheme Pro websitebuilder.

Met deze websitebuilder krijg je de mogelijkheid om bijna elk aspect van je site aan te passen en te beheren op basis van modulaire bouwblokken. Binnen deze websitebuilder bewerk je je Joomlacontent, waaronder ook menu’s en modules, in real time.

Omdat dit een totaal nieuw concept is, is de manier van werken niet te vergelijken met die van de 'traditionele' (Yootheme) templates, waarbij Yootheme tot voor kort gebruik maakte van het lastiger te leren WARP-framework.

In deze presentatie gaat Eric Beernink in op hoe je met de nieuwe websitebuilder in korte tijd in een aantal stappen een mooie opzet voor je site kunt maken en staat hij kort stil bij een aantal (op dit moment nog) beperkingen van de nieuwe websitebuilder.

Verplicht instellen van 2 Factor Authenticatie op je website

yubikeyHet risico dat je website gehackt wordt stijgt de laatste tijd enorm. Dit hacken kan gebeuren doordat hackers gebruik maken van kwetsbaarheden in de serversoftware. Maar veel vaker weten hackers gewoon via de voordeur binnen te komen doordat ze gebruikersnaam en wachtwoord van een geregistreerde gebruiker hebben weten te kapen of weten te raden.

Nogal wat mensen gebruiken eenvoudige wachtwoorden, die met snelle software in een paar milliseconden zijn te raden. Veel sites en app's stappen daarom over op 2FA (2 Factor Authenticatie). Bij 2FA wordt elke keer een eenmalig wachtwoord gegenereerd (One Time Password (OTP)). Dat wordt bij het inloggen als extra beveiligingscode ingevoerd, verwerkt en gecontroleerd met een in het gebruikersprofiel opgeslagen code. Je hebt hiervoor in Joomla een 'One Time Passwordgenerator' nodig, zoals een Yubikey of een app als Google Authenticator.

In Joomla is nog geen instelling aanwezig die gebruikers verplicht om van 2FA gebruik te maken. Wil jij echter jouw site beter beveiligen door je gebruikers te dwingen van 2FA gebruik te maken, dan kun je dat via wat slimme trucs toch afdwingen. Hierbij blijkt een aantal extensies van Regular Labs zéér handig te zijn.

Benno Stulemeijer laat zien hoe je deze verplichte 2FA kunt realiseren op je eigen website.

Dr. Joomla!

Als er na de presentatie nog tijd beschikbaar is, kun je een probleem of vraag over je eigen Joomla-website voorleggen aan Dr. Joomla. Vergeet dus niet om je eigen laptop mee te nemen!

Deelname

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst. We vragen van niet-HCC leden een vergoeding van  € 5,- voor de kosten van de avond. Voor HCC leden geldt dat HCC Friesland deze kosten betaalt.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de pagina bijeenkomsten (o.a. over de voorwaarden voor deelname aan één van de werkgroepen) of op joomlacommunity.eu. Heb je vragen over de bijeenkomsten dan kun je die in ons forum stellen of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de site van JoomlaCommunity. Je kunt je tijdens de bijeenkomst opgeven voor één van de werkgroepen.

HCC-Joomla! Heerenveen