'Tips en trucs voor Joomla!'

Joomla! thema-avond dinsdag 5 september 2017

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

'Tips en trucs voor Joomla!'

Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van een website. Maar het is wel zaak deze zo geoptimaliseerd mogelijk toe te passen en in een goede structuur. Dit is soms lastig en een tijdrovende klus. Met een paar kleine trucs is daar in veel gevallen best iets aan te doen en kunnen dingen eenvoudig worden geautomatiseerd.

R2HR2H Image Manager
In het eerste gedeelte van zijn presentatie gaat Rick Spaan in op zijn extensie de R2H Image Manager. Niet te verwarren met de nieuwe Media Manager in Joomla 4.x. Met deze krachtige extensie wordt het wel heel erg gemakkelijk orde te scheppen in de afbeeldingenchaos die wij regelmatig tegenkomen in de afbeeldingenmap. Tijdens de demonstratie laat Rick alle mogelijkheden zien van deze extensie.

Afbeeldingen en thumbnails
In het tweede gedeelte van zijn presentatie laat Rick zien hoe hij omgaat met afbeeldingen in artikelen en automatische thumbnails in een blog layout. Ook laat hij zien hoe je thumbnails kunt genereren en gebruiken in bijvoorbeeld overrides of alternatives layouts. En hoe je dit voor de eindgebruiker kunt automatiseren.

Joomla! 3.8
In het derde gedeelte zal Rick aandacht schenken aan de nieuwe Joomla 3.8 versie en aan welke zaken we kunnen verwachten in deze release.

Een zeer interessante start van ons nieuwe Joomlaseizoen. Dus kom ook!

Deelname

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst. We vragen van niet-HCC leden een vergoeding van  € 5,- voor de kosten van de avond. Voor HCC leden geldt dat HCC Friesland deze kosten betaalt.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de pagina bijeenkomsten (o.a. over de voorwaarden voor deelname aan één van de werkgroepen) of op joomlacommunity.nl. Heb je vragen over de bijeenkomsten dan kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt je tijdens de bijeenkomst opgeven voor één van de werkgroepen.

HCC-Joomla! Heerenveen