'Designoptimalisatie' en 'hoger in de zoekmachines'

Joomla! thema-avond dinsdag 3 december 2019

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

'Designoptimalisatie' en 'hoger in de zoekmachines'

Deze thema-avond zal Erik Siebelink ons kennis laten maken met aantal onmisbare wetenswaardigheden voor iedere websitebouwer: 

De sitemap en SEO
sitemap crWaarom een sitemap op je site? Het zorgt voor een goede navigatie en het helpt de zoekmachines je site goed op te nemen. Maar het zorgt er ook voor dat jij je menustructuur goed op orde hebt. Het is eigenlijk de inhoudsopgave van jouw site.

Erik zal dieper ingaan op een goede plug-in hiervoor, die ook een stuk SEO (zoekmachine-optimalisatie) doet. En we maken meteen een uitstapje naar hoe zoekmachines kijken naar jouw site. Want je wil (goed) gevonden worden. Kortom: een stukje SEO.

Laadtijd
Een ander aspect is de laadtijd van je website. Ook hier zijn plug-ins voor. Erik zal één hiervan onder de loep nemen. Want ook de laadtijd is een (SEO) aspect dat wordt meegenomen door o.a. Google. Jij wil toch ook niet heel lang wachten totdat een site op je scherm verschijnt? En om die snelheid te meten zijn er tools die we meteen meenemen.

Design
design crErik zal ons tot slot met enkele ‘live practices’ meenemen in hoe hij kijkt naar de designkant van een website. "Ik heb dan wel een logo, maar dan? Hoe probeer ik in de praktijk de juiste sfeer te vangen en hoe zorg ik dat de juiste huisstijl kleuren worden gebruikt. Hoe zorg ik voor een goede usability en hoe creëer ik de juiste look & feel?" Want een website maak je niet voor jezelf, die maak je voor je bezoeker!

Dr. Joomla!

Zit je met een vraag over je Joomlawebsite en kom je er zelf niet uit? Vraag het Dr. Joomla! ! Vergeet dus niet je laptop mee te nemen.

Deelname

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst. We vragen van niet-HCC leden een vergoeding van  € 5,- voor de kosten van de avond. Voor HCC leden geldt dat HCC Friesland deze kosten betaalt.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de pagina bijeenkomsten (o.a. over de voorwaarden voor deelname aan één van de werkgroepen) of op joomlacommunity.nl. Heb je vragen over de bijeenkomsten dan kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt je tijdens de bijeenkomst opgeven voor één van de werkgroepen.

HCC-Joomla! Heerenveen