'WampServer, een goede hostingprovider en FTP'

Joomla! thema-avond dinsdag 3 maart 2020

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

'WampServer, een goede hostingprovider en FTP'

wampEen interactieve thema-avond deze maand in de vorm van een workshop. Met als extra informatie over het kiezen van een goede hostingprovider een instellen van FTP.

  • Workshop 'hoe houd ik mijn lokale WampServer up-to-date' (voor Windows gebruikers)? door Benno Stulemeijer
  • Hoe kies ik een goede hostingprovider en hoe werk ik met en configureer ik FTP (voor Applegebruikers en andere geïnteresseerden) door Eric Beernink

Workshop WampServer

Beginnen met en testen van een (nieuwe) Joomlawebsite is het gemakkelijkst als je op je eigen computer/laptop een lokale hostingomgeving hebt geïnstalleerd (http://localhost). Voorheen waren daarvoor de Xampp- en UwAmp-installaties heel geschikt. Helaas is het updaten van Xamp met een nieuwe versie van bijvoorbeeld PHP nogal lastig. En UwAmp wordt niet meer onderhouden.

Een uitstekend alternatief is Wamp. Velen zijn al overgestapt naar Wamp. Wamp wordt zeer actief onderhouden en er komen regelmatig deelupdates uit die je kunt installeren.

Dit updaten van Wamp gaan we deze avond in workshopverband doornemen. Dus neem je laptop mee met een liefst al geïnstalleerde versie van Wamp. Bijna alle onderdelen van Wamp zijn apart te updaten. Denk daarbij aan de nieuwste (versie van) PHP, MySQL, Apache, PHPmyAdmin, Wampmanager en andere onderdelen. Een voordeel van updaten van Wamp is bijvoorbeeld grote snelheidwinst bij het laden van de websitepagina's van localhost.

Een goede hostingprovider en instellen van FTP

Is je lokale website klaar? Dan wil je hem natuurlijk aan de hele wereld laten zien. Hoe kies je een goede hostingprovider en hoe stel je FTP in om bijvoorbeeld je website te uploaden naar je hostingprovider? Eric Beernink zal vanavond nuttige informatie daarover geven.

Een avond met veel informatie voor zowel de beginnende als de ervaren Joomlagebruiker. Dus zorg dat je erbij bent!

Deelname

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst. We vragen van niet-HCC leden een vergoeding van  € 5,- voor de kosten van de avond. Voor HCC leden geldt dat HCC Friesland deze kosten betaalt.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de pagina bijeenkomsten (o.a. over de voorwaarden voor deelname aan één van de werkgroepen) of op joomlacommunity.nl. Heb je vragen over de bijeenkomsten dan kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt je tijdens de bijeenkomst opgeven voor één van de werkgroepen.

HCC-Joomla! Heerenveen