'Pre-Update Check - Uw weg naar Joomla 4'

Uw weg naar Joomla 4 op maandag 13 februari 2023

joomlalogoTijdens thema-avonden en werkgroep avonden is het migreren van een Joomla 3 website naar Joomla 4 meerdere keren aan bod gekomen (en ook meerdere keren niet gelukt). Het migreren van een Joomla 3 website naar Joomla 4 website kan een lastige klus blijken; daarom hebben we, als Joomla Heerenveen, besloten de thema-avonden voorlopig te vervangen door avonden waarop we ondersteuning willen bieden bij de migratie van Joomla 3 naar Joomla 4.

Inmiddels (31-01-2023) zitten we op de Joomla versie 4.2.7 en 3.10.11; versie 4.2.8 staat op de planning voor 14 maart 2023. De ondersteuning voor Joomla 3.x stopt per 17 augustus 2023.

Joomla Heerenveen biedt vanaf februari, elke tweede maandag van de maand, tot en met juni een updateservice aan. Deze updateservice is bedoeld voor alle Joomla gebruikers die het niet alleen aandurven om de update uit te voeren.

Zoals aangegeven, kan het migreren van een Joomla 3 website naar Joomla 4 website een lastige klus blijken; dit is (mede) afhankelijk van de gebruikte template, de gebruikte extensies en PHP versie afhankelijkheden.

Maandag 13 februari laten we jullie zien wat er nodig is om een website veilig te gaan updaten. Op deze avond wordt stap voor stap uitleg gegeven hoe dit in zijn werk gaat.

Ook gaan we klassikaal een Pre-Update Check uitvoeren; zorg dat je de inloggegevens voor de Backend van de te checken website beschikbaar hebt op 13 februari.

Vanaf maart bieden wij update hulp aan, aan een ieder die graag hulp wil bij het uitvoeren van de update. We gaan dan jullie dan één op één door de update heen begeleiden.

Updateservice = helaas geen garantie voor succes

We kunnen niet de garantie geven dat de Pre-Update check en de update service een werkende website oplevert. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op het succesvol verlopen van de migratie van Joomla 3 naar Joomla 4; maar door met elkaar de schouders er onder te zetten, hopen we veel mensen te kunnen helpen aan een werkende Joomla 4 website.

Graag zie we jullie maandag 13 februari om 19:30 uur.
MFA Aengwirden, It Hiem 3, 8458 CA, Tjalleberd.

Huishoudelijke mededelingen

Deze service is gratis voor HCC leden, voor niet HCC leden vragen wij een eigen bijdrage van 5 euro.

Met ingang van 2023 zijn we verhuisd naar een nieuwe dag en een nieuwe locatie.
De activiteiten van Joomla Heerenveen vinden in het vervolg op maandagavond plaats.
De nieuwe locatie voor onze activiteiten is: MFA Aengwirden, It Hiem 3, 8458 CA, Tjalleberd

Meer informatie

Meer informatie vind je op de pagina joomlacommunity.nl. Heb je vragen over de bijeenkomsten dan kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HCC-Joomla! Heerenveen