Joomlawerkgroep HCC Joomla Heerenveen

In het nieuwe seizoen 2018-2019 starten we met één werkgroep, waarin alles wat met Joomla te maken heeft aan bod kan komen.

De afgelopen jaren zijn er ieder seizoen twee werkgroepen geweest bij HCC Joomla! Heerenveen; de Templatewerkgroep en de Joomlawerkgroep.

De Joomlawerkgroep heeft zich vooral beziggehouden met extensies die extra functionaliteit aan Joomla toevoegen. Hierbij kun je denken aan formulieren, handige plugins en van alles wat de werkgroepleden verder bezighield (waarbij het laatste jaar de nadruk heeft gelegen op de Yootheme Website Builder).

De Templatewerkgroep heeft het laatste seizoen onder andere gewerkt aan het layouten met CSS: Flexbox CSS, Grid, en met de Master Bootstrap Template.

werkgroep

We merkten dat er in beide werkgroepen interesse was voor wat er in de andere werkgroep gebeurde. Dat, samen met het feit dat Joomla 4 (waar nu hard aan gewerkt wordt) van een compleet nieuw (Bootstrap-/CSS-Grid-)framework gebruik gaat maken, heeft de beheergroep van HCC Joomla! Heerenveen aan het denken gezet.

Besloten is om voor seizoen 2018 – 2019 de twee werkgroepen samen te voegen. Dit geeft de werkgroep meer flexibiliteit om per avond, in (sub-)groepen, met verschillende zaken bezig te zijn. Al naar gelang je interesse, schuif je aan bij het groepje wat een voor jou interessant onderwerp behandelt. Daarbij is er op deze manier binnen de werkgroep een zeer brede kennis aanwezig. Van het ontwikkelen van templates tot het maken van je eigen applicatie binnen Joomla en alles wat daar tussen ligt. Er zal voor elk niveau veel “te halen” zijn bij deze Joomlawerkgroep nieuwe stijl. We hebben hiervoor twee lokalen ter beschikking.

Onderzoek Joomla!

In deze nieuwe werkgroep verwachten we ook dat de leden actief meedenken over en meewerken aan onderwerpen die voor andere leden binnen de werkgroep interessant zijn. Denk niet te snel dat iets te eenvoudig of te moeilijk zal zijn. Allerlei zaken zijn leuk om samen uit te zoeken en aan te werken. De werkgroepleiding, Eric Beernink, Berend Bouma en Benno Stulemeijer zal zich, daar waar nodig, voorbereiden op de thema’s die aan de orde komen. Op het aanmeldformulier bij het veld 'Opmerkingen' kun je je interessegebieden al kenbaar maken en ook aangeven waar jouw kennis wellicht anderen kan helpen Maar ook voor een gezellig Joomla-avondje uit ben je natuurlijk van harte welkom!

Tijdens de werkgroepavonden krijg je ook de gelegenheid om te experimenteren met een aantal Joomla topextensies, zoals Akeeba, JCE, Yootheme en Regular Labs-extensies. We hopen op veel aanmeldingen. Hoe meer zielen, hoe meer kennis (en vreugd)! Graag tot ziens bij de Joomlawerkgroep 2018 – 2019.
Lees meer over de Joomlawerkgroep

HCC-Joomla! Heerenveen