Joomlawerkgroep

Datum: dinsdag 16 oktober 2018 19:30 - 22:00

Locatie: Zalencentrum Trinitas

joomlawg

Joomlawerkgroep 2018-2019

De Joomlawerkgroep is erop gericht om samen de mogelijkheden van Joomla te verkennen en in de praktijk toe te passen. We werken met de testsite van de werkgroep maar ook je eigen website kan centraal staan. De thema-avonden van Joomlaheerenveen zijn een bron van inspiratie maar ook onderling afgesproken thema's worden behandeld. Deze onderwerpen kunnen gaan over van alles wat met Joomla heeft te maken: het maken van een artikel, een menu, leuke uitbreidingen voor Joomla zoals JCE-editor, de extensies van Regular Labs, Fabrik Application Builder of het opzetten van een webshop met Virtuemart of Hikashop. Voor ieder wat wils om de kennis van Joomla praktijkgericht te vergroten!

joomla1314-kl-01joomla1314-kl-21

Samen weet je meer!

Onder het motto 'samen weet je meer' werken we samen aan verschillende projecten. Er is een oefenwebsite voor de werkgroep beschikbaar waarin diverse extensies zijn geïnstalleerd waar we mee bezig zijn of zijn geweest. Dit zijn bijvoorbeeld Fabrik Application builder, Yootheme Pro (template), ICagenda, Helix Framework, Slideshow CK en Form2content.

Het doel van de werkgroepavonden is van elkaar te leren. Welke problemen kom je tegen bij het werken met Joomla en hoe heb je het opgelost? Kom je er zelf niet uit, dan kun je de hulp inroepen van je medewerkgroepleden. Verwacht geen cursus, maar een groep gelijkgestemden die elkaar graag helpen om meer uit Joomla te halen. Natuurlijk gaan we ook thuis verder aan de slag met de uitwerking van het geleerde. Kom je er dan even niet uit, dan stel je je vraag in de chatgroep in de app 'Telegram'. Er is altijd wel iemand die een antwoord en oplossing heeft. Kortom, de Joomlawerkgroep is (voor een webmaster van een Joomlasite) een mooie stap in het vergroten van je Joomlakennis!

Seizoen 2018 2019

In het nieuwe seizoen 2018-2019 starten we met één werkgroep, waarin alles wat met Joomla te maken heeft aan bod kan komen.

De afgelopen jaren zijn er ieder seizoen twee werkgroepen geweest bij HCC Joomla! Heerenveen; de Templatewerkgroep en de Joomlawerkgroep.

De Joomlawerkgroep heeft zich vooral beziggehouden met extensies die extra functionaliteit aan Joomla toevoegen. Hierbij kun je denken aan formulieren, handige plugins en van alles wat de werkgroepleden verder bezighield (waarbij het laatste jaar de nadruk heeft gelegen op de Yootheme Website Builder).

De Templatewerkgroep heeft het laatste seizoen onder andere gewerkt aan het layouten met CSS: Flexbox CSS, Grid, en met de Master Bootstrap Template.

werkgroep

We merkten dat er in beide werkgroepen interesse was voor wat er in de andere werkgroep gebeurde. Dat, samen met het feit dat Joomla 4 (waar nu hard aan gewerkt wordt) van een compleet nieuw (Bootstrap/CSS-Grid-)framework gebruik gaat maken, heeft de beheergroep van HCC Joomla! Heerenveen aan het denken gezet.

Besloten is om voor seizoen 2018 – 2019 de twee werkgroepen samen te voegen. Dit geeft de werkgroep meer flexibiliteit om per avond, in (sub-)groepen, met verschillende zaken bezig te zijn. Al naar gelang je interesse, schuif je aan bij het groepje wat een voor jou interessant onderwerp behandelt. Daarbij is er op deze manier binnen de werkgroep een zeer brede kennis aanwezig. Van het ontwikkelen van templates tot het maken van je eigen applicatie binnen Joomla en alles wat daar tussen ligt. Er zal voor elk niveau veel “te halen” zijn bij deze Joomlawerkgroep nieuwe stijl. We hebben hiervoor wel twee lokalen ter beschikking.

Onderzoek Joomla!

In deze nieuwe werkgroep verwachten we ook dat de leden actief meedenken over en meewerken aan onderwerpen die voor andere leden binnen de werkgroep interessant zijn. Denk niet te snel dat iets te eenvoudig of te moeilijk zal zijn. Allerlei zaken zijn leuk om samen uit te zoeken en aan te werken. De werkgroepleiding, Eric Beernink, Berend Bouma en Benno Stulemeijer zal zich, daar waar nodig, voorbereiden op de thema’s die aan de orde komen. Op het aanmeldformulier bij het veld 'Opmerkingen' kun je je interessegebieden al kenbaar maken en ook aangeven waar jouw kennis wellicht anderen kan helpen Maar ook voor een gezellig Joomla-avondje uit ben je natuurlijk van harte welkom!

Tijdens de werkgroepavonden krijg je ook de gelegenheid om te experimenteren met een aantal Joomla topextensies, zoals Akeeba, JCE, Yootheme en Regular Labs-extensies.
We hopen op veel aanmeldingen. Hoe meer zielen, hoe meer kennis (en vreugd)! Graag tot ziens bij de Joomlawerkgroep 2018 – 2019.

Kennisniveau & ervaring

Het startpunt is enige ervaring en enige basiskennis van Joomla. Ook de cursisten van de afgelopen seizoenen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

De organisatie

De Joomlawerkgroep gaat aan de slag onder leiding van Eric Beernink, Berend Bouma en Benno Stulemeijer.

Chatgroep

Deelnemers aan de Joomlawerkgroep krijgen toegang tot de chatgroep in de app 'Telegram'.

Plaats

De bijeenkomsten vinden plaats ‘s avonds van 19.30-22.00 uur in zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen. (Graag vanaf 19.00 uur aanwezig!)

Data Joomlawerkgroepavonden
  • 18 september 2018
  • 16 oktober 2018
  • 20 november 2018
  • 18 december 2018
  • 22 januari 2019
  • 19 februari 2019
  • 19 maart 2019
  • 16 april 2019
  • 21 mei 2019
Kosten

Je kunt alleen deelnemen aan een werkgroep als je je verbindt voor het gehele seizoen. Dit ook om continuïteit in de werkgroep mogelijk te maken. De kosten voor het hele seizoen 2018-2019 zijn € 45,-. Instromen gedurende het seizoen is onder voorwaarden mogelijk.

Contact

Voor vragen zijn wij te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Datum
dinsdag 16 oktober 2018 19:30 - 22:00
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie
Zalencentrum Trinitas
Adres
Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen

HCC-Joomla! Heerenveen