Een Joomla! Gebruikersgroep, ook iets voor jou?

jc-gebruikersgroep-heerenveenWerk je met Joomla of overweeg je met Joomla te werken? Wel eens van een Joomla Gebruikersgroep gehoord, maar er nog nooit geweest? Laat je dan eens verrassen door onze activiteiten! Of kom zelf je kennis delen met mensen die net zo enthousiast zijn over Joomla als jij!

Er zijn 15 gebruikersgroepen in Nederland, waarvan Heerenveen tot een van de actiefste behoort. Binnen onze gebruikersgroep kun je deelnemen aan cursussen, thema-avonden rond specifieke Joomla-onderwerpen en werkgroepen waarin de leden samen met Joomla en Joomla-templates aan de slag zijn. Van starter tot expert, in het programma zit voor iedereen wel iets wils!

Cursussen

Je eerste website maken in Joomla? Doe dan mee in onze Starterscursus. Je krijgt begeleiding van echte Joomlakenners en je kunt heel praktisch aan de slag!  Stapsgewijs bouw jij je eigen website op. Heb je al een of meerdere websites gemaakt en wil je jouw vaardigheden uitbreiden? Wil je bijvoorbeeld meer weten over uitbreidingsmogelijkheden van Joomla (extensies), over hoe je de veiligheid van je website regelt of over  de basis van een template? Dan is een Gevorderdencursus misschien iets voor jou. Je krijgt hier alle ruimte om dieper op de materie in te gaan. Echt een cursus voor wie de uitdaging zoekt! Wil je ook het uiterlijk van je website helemaal naar jouw hand kunnen zetten? Leer dan eerst de webtalen HTML en CSS in onze cursus, die hier speciaal aan is gewijd. En met deze kennis in de pocket is de kans wel heel groot dat je ook de hele Joomlatemplate wilt leren kennen. Dat kan in onze Templatecursus!

 
Werkgroepen

Samen weet je meer dan alleen. Kennis delen is een van de leukste dingen van de Joomla Community. Dat kan tijdens de werkgroepbijeenkomsten. In onze Joomlawerkgroep, die door Roel Tiemersma wordt begeleid, gaan de leden aan de slag met algemene Joomla-onderwerpen. Ideeën voor de avonden kunnen door iedereen worden aangedragen. Ben je bijvoorbeeld tegen een leuke extensie aangelopen die ook voor anderen interessant kan zijn? De werkgroepavond is dé plek om te laten zien hoe het werkt. Of heb je een mooie website gemaakt? Deel met de groep hoe je het hebt gedaan, waar je tegenaan bent gelopen en hoe je het hebt opgelost. Onze Templatewerkgroep is de plek waar je moet zijn als je specifiek met de (responsive) Joomlatemplate aan de slag wilt. Onder leiding van onze Joomla-expert Benno Stulemeijer hebben we een prachtige basis gelegd voor een responsive template. En wat is er leuker dan met elkaar deze template verder aan te kleden? Dat is één van de onderwerpen waarmee we het komende seizoen aan de slag gaan. Heb jij al kennis van HTML en CSS en weet je hoe een template in elkaar steekt? En wil je samen met ons je kennis verbreden? Je bent van harte welkom!


Thema-avonden

Tijdens negen inspirerende thema-avonden per seizoen nodigen  wij een Joomla (ervarings) deskundige uit om een specifiek thema te belichten. Waar hebben we het dan zoal over? Werken met tags in Joomla 3.x, veel voorkomende problemen in Joomla, tips en trucs voor JCE, een demo websiteverhuizen, wat is nieuw in de nieuwste Joomlaversie. Om maar wat voorbeelden te noemen uit de thema’s van dit seizoen. Heb je zelf veel kennis over een bepaald onderwerp? Deel je kennis en kom er eens over vertellen bij een gebruikersgroep!

Dr. Joomla!

Heb je een probleem of een vraag over jouw website en kom je er even niet uit? Ook daarvoor ben je bij een gebruikersgroep aan het juiste adres. Er is altijd iemand te vinden die je verder op weg kan helpen. Of ben je zelf een gevorderde gebruiker of Joomla-expert? Dan ben je meer dan welkom om anderen dat zetje in de rug te geven waardoor zij weer verder kunnen!

Joomla!

Het woord Joomla (Jumla) komt uit het Swahili en betekent ‘alles samen’. Dat is de gedachte en de kracht van waaruit de wereldwijde Joomlacommunity handelt en is ook de sfeer die heerst in de gebruikersgroepen. Aarzel dus niet, en kom eens langs bij een van de JUG’s in jouw regio. In Heerenveen staat onze deur ook voor jou open!

Meer weten?
  • Lees mijn vorige blogartikel over de de Joomla Gebruikersgroepen (kortweg JUG’s) van de Joomlacommunity. 
  • Of bekijk deze presentatie over JUG’s die ik samen met andere Communityleden hield op de Joomladagen 2014.
  • Verspreid over heel Nederland (en België) zijn JUG’s te vinden, ook bij jou in de buurt!

HCC-Joomla! Heerenveen