Afsluiting Joomlaseizoen 2016-2017


Dinsdag 6 juni 2017

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

Gezellige afsluiting, korte presentaties en Dr. Joomla!

borrelAlweer aan het eind van ons Joomlaseizoen 2016-2017 aangekomen, organiseren we voor al onze sprekers, bezoekers, cursisten en werkgroepleden nog een leuke en ongedwongen avond. Er zal hierbij gelegenheid zijn om nog een paar korte presentaties bij te wonen, Joomla-ervaringen uit te wisselen, elkaars sites te bekijken, na te praten over het afgelopen seizoen en vooruit te blikken op het komende seizoen.

Heb je problemen met of vragen over je eigen Joomla website? Er zijn meerdere 'Dokters Joomla' aanwezig die samen met jou je probleem proberen op te lossen. Neem je laptop mee!

De presentaties, die ongeveer 30 tot 45 minuten per onderwerp zullen duren, gaan over:

  • Custom administratormenu's, door Benno Stulemeijer (Klipper)
    Een van de nieuwe mogelijkheden in Joomla 3.7 is de mogelijkheid om eigen administratormenu's aan te maken.
    Dit is een heel handige uitbreiding voor websites waarbij verschillende beheerders hun eigen specifieke taken hebben. Zoals het toevoegen of editen van content of het uitvoeren van andere administratortaken. In plaats van het instellen van de ACL-rechten van individuele gebruikers kun je hen simpel een aangepaste set van menu's en menu-items voorschotelen. Benno gaat uitleggen aan de hand van wat voorbeelden hoe je dit kunt instellen.

  • Verbeter de snelheid van je websites!, door Eric Beernink
    Eric zal laten zien hoe je de snelheid van je online website kunt testen en eventuele verbeterpunten kunt toepassen. Hoe sneller je site, hoe hoger je ranking in Google en hoe prettiger je site wordt ervaren door je bezoekers.
    Aan de hand van de scores op een tweetal online testsites laat Eric zien waar een site nog voor verbetering vatbaar is en geeft hij uitleg over de testresultaten. Ook bespreekt hij kort een plugin waarmee je een aantal zaken relatief eenvoudig kunt instellen voor een beter presterende website en dus een hogere score bij de genoemde testsites.

Heb je al een keuze gemaakt voor een (vervolg-)cursus of wil je deelnemen aan één van onze werkgroepen? Aanmelden (via de aanmeldformulieren op onze website) kan ook tijdens deze avond.

En natuurlijk vergeten we ook de inwendige mens niet. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Tot dinsdag 6 juni!

HCC-Joomla! Heerenveen