'HTTP Security headers, Mini font Awesome en webfonts in base64'

Joomla! thema-avond dinsdag 8 januari 2019

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

HTTP Security headers, Mini font Awesome en webfonts in base64

We starten het nieuwe jaar met twee presentaties:

Je website (nog) beter beveiligen met HTTP Security Headers

security headersAls je een (Joomla-)website hebt dan wil je deze zo goed mogelijk beveiligen tegen kwaadwillenden. Een goede eerste stap is om dan een extra beschermingslaag te installeren zoals Admin Tools of RSFirewall. Hiermee hou je, samen het het up-to-date houden van Joomla en de gebruikte extensies, al een groot aantal zaken tegen. Hierbij kun je o.a. denken aan brute force attacks en SQL injections.

Een goede vervolgstap is om HTTP Security Headers te implementeren op je website. HTTP Security Headers vormen een belangrijk onderdeel van de beveiliging van websites. Ze vormen een extra bescherming tegen de meest voorkomende aanvallen zoals XSS (Cross Site Scripting), code-injectie, clickjacking, enz.

In deze presentatie laat Eric Beernink zien hoe je de belangrijkste security headers door middel van het .htaccess bestand aan een website kunt toevoegen.

Je eigen mini Awesome font en webfonts base64 coderen in je CSS

font awesome logoHet awesome font is een prachtig font met allerlei 'icoontjes' die je in je website kunt gebruiken. Echter het standaardwebfont is al gauw 80kb groot en dan komt er ook nog eens zo'n 35kb aan extra CSS bij. Zonde van deze verspilling. Benno Stulemeijer laat je zien hoe je je eigen mini versie van het Awesome font kunt maken met alleen de karakters die je nodig hebt.

Webfonts worden meestal aangeboden als apart te downloaden bestanden. Vaak wel 6 of meer bestanden per website. Je kunt deze bestanden ook base64 encoderen. Dan wordt het gewoon tekst die je rechtstreeks in je CSS kunt opnemen. Het grote voordeel is: Veel minder serverrequests. De browser kan bij het parsen van de CSS al gelijk gebruik maken van de juiste fonts, en hoeft niet apart te wachten tot de webfontbestanden zijn gedownload. Gevolg is een betere websiteperformance (browser is sneller klaar) en een betere SEO-ranking.
Benno legt uit hoe je dit gemakkelijk kunt realiseren.

Dr. Joomla!

Zit je met een vraag over je Joomlawebsite en kom je er zelf niet uit? Vraag het Dr. Joomla! Vergeet dus niet je laptop mee te nemen!

Deelname

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst. We vragen van niet-HCC leden een vergoeding van  € 5,- voor de kosten van de avond. Voor HCC leden geldt dat HCC Friesland deze kosten betaalt.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de pagina bijeenkomsten (o.a. over de voorwaarden voor deelname aan één van de werkgroepen) of op joomlacommunity.nl. Heb je vragen over de bijeenkomsten dan kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt je tijdens de bijeenkomst opgeven voor één van de werkgroepen.

HCC-Joomla! Heerenveen