'Afsluiting Joomlaseizoen 2018-2019'

Joomla! thema-avond dinsdag 7 mei 2019

Zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen (centrum) van 19:30 tot 22:00 uur.

Gezellige afsluiting, korte presentaties en Dr. Joomla!

Alweer aan het eind van ons Joomlaseizoen 2018-2019 aangekomen, organiseren we voor al onze sprekers, bezoekers, oud-cursisten en werkgroepleden nog een leuke en ongedwongen avond. Er zal hierbij gelegenheid zijn om nog een paar korte presentaties bij te wonen, Joomla-ervaringen uit te wisselen, elkaars sites te bekijken, na te praten over het afgelopen seizoen en vooruit te blikken op het komende seizoen.

Heb je problemen met of vragen over je eigen Joomla website? Er zijn meerdere 'Dokters Joomla' aanwezig die samen met jou je probleem proberen op te lossen. Neem je laptop mee!

Er zullen 2 presentaties zijn, die ongeveer 30 tot 45 minuten per onderwerp zullen duren:

 • Je website veilig de zomer(vakantie) door, door Eric Beernink
  zwarejongenOver een aantal maanden is het weer zover en staat de vakantie voor de deur. Het liefst wil je er dan lekker zorgeloos op uit. Hoe zorg je er nu voor dat ook je website deze periode overleeft? Als we op vakantie gaan hebben we maatregelen genomen zodat ongenode gasten niet zomaar toegang kunnen krijgen tot ons huis. De deuren zitten op slot en misschien hebben we nog wel wat extra maatregelen genomen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.

  Ook je website kun je, net zoals je huis, voorbereiden op de zomerperiode waarin je zelf wat minder tijd hebt om dagelijks met je site bezig te zijn. In deze presentatie laat Eric zien hoe je een aantal relatief eenvoudige stappen kunt nemen om het ook de digitale inbreker zo moeilijk te maken zodat deze een deurtje verder gaat kijken.

 • Maak een FAQ, Modal of Accordion in je artikel met alleen HTML en CSS, door Benno Stulemeijer (Klipper)
  accordionOp veel websites zien we steeds vaker gelikte FAQ's, Modals en Accordions verschijnen. Deze 'widgets' zijn vaak heel handig om content gestructureerd te presenteren: Hoofdlijnen eerst en na een klik de bijbehorende uitleg. Wanneer je dan nieuwsgierig gaat kijken hoe zo'n accordion of modal werkt word je al snel afgeschrikt door ladingen ingewikkelde javascripts en denk je zoiets van 'laat maar...'.

  Echter met een paar regels HTML en CSS kun je uitstekend zelf zulke widgets bouwen. Met puur HTML en wat CSS kun je hele mooie resultaten boeken rechtstreeks in de editor van Joomla (TinyMCE of JCE).
  Benno laat in zijn presentatie zien hoe je met uitsluitend HTML en CSS een mooi accordion, FAQ of modal maakt.

Na de presentaties willen we graag een inventarisatie maken van de wensen en ideeën voor het volgende HCC Joomla! Heerenveenseizoen.

En natuurlijk vergeten we ook de inwendige mens niet. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Deelname

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst. We vragen van niet-HCC leden een vergoeding van  € 5,- voor de kosten van de avond. Voor HCC leden geldt dat HCC Friesland deze kosten betaalt.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de pagina bijeenkomsten (o.a. over de voorwaarden voor deelname aan één van de werkgroepen) of op joomlacommunity.nl. Heb je vragen over de bijeenkomsten dan kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt je tijdens de bijeenkomst opgeven voor één van de werkgroepen.

HCC-Joomla! Heerenveen