Verslag thema-avond 4 september 2018

'Werken met een gratis template voor Joomla'

Maarten Blokdijk verricht de aftrap van het nieuwe seizoen met zijn presentatie over ‘Werken met een gratis template voor Joomla’. Hij maakt voor deze presentatie gebruik van een door hemzelf gebouwde template, die gratis van zijn website is te downloaden. Ook tijdens de Joomladagen 2018 heeft Maarten hierover een presentatie verzorgd. Hij had nu echter de hele avond tot zijn beschikking, zodat hij dieper op de materie in kon gaan.

templateMaarten Blokdijk heeft in het verleden de Protostar Plus-template gebouwd, die al een hele vooruitgang was ten opzichte van de standaard Protostar-template. Maar deze template kende nog enkele beperkingen, zoals het niet kunnen benutten van de volledige breedte en beperkte moduleposities.

Maarten heeft vervolgens besloten om een nieuwe template te bouwen (Joonext.com), waarbij de volledige breedte te gebruiken is. Ook zijn de beschikbare moduleposities aanzienlijk uitgebreid. Voor het gebruik van de template is geen of weinig codeerkennis nodig. Via de instellingen op de backend laat de vormgeving van de template zich gemakkelijk configureren. Maar Maarten heeft ook de mogelijkheid ingebouwd voor het toevoegen van eigen code. Dat maakt de template geschikt voor zowel de beginnende als de meer doorgewinterde Joomlagebruiker.

De template is te downloaden van de website joonext.com, inclusief 3 essentiële modules. Ook vind je op deze website de instructies over het installeren en gebruik van de template.

Relevante links:

Handige links / tips van Maarten Blokdijk:

Maarten Blokdijk biedt nog een aantal gratis diensten / websites / plugins:

Een commerciële activiteit van Maarten Blokdijk / Cloudfaction is http://www.daarom360.nl/. Via deze dienst kun je 360-graden-foto’s laten maken. En met meerdere 360-graden-foto’s is het mogelijke een virtuele tour te maken.

Al met al een interessante en leerzame avond; en ook een mooi inkijkje in hoe je snel een website kunt bouwen met een gratis template!

Verslag door Frits Schippers

HCC-Joomla! Heerenveen