Werkgroep 2022-2023

In het nieuwe seizoen 2022-2023 starten we met één algemene Joomlawerkgroep, waarin alles wat met Joomla te maken heeft aan bod kan komen.

joomla1314-kl-01 joomla1314-kl-21

Algemene Joomlawerkgroep

De Joomlawerkgroep is erop gericht om samen de mogelijkheden van Joomla te verkennen en in de praktijk toe te passen. De maandelijkse thema-avonden van Joomlaheerenveen zijn een bron van inspiratie maar ook onderling afgesproken thema's worden behandeld.

Onder het motto 'samen weet je meer' werken we in de Joomlawerkgroep samen aan verschillende projecten. Er is een oefenwebsite voor de werkgroep beschikbaar waarin enkele extensies zijn geïnstalleerd. Zo nodig kunnen er extensies worden toegevoegd voor het testen en/of experimenteren met de betreffende extensies. Het doel van de werkgroepavonden is van elkaar te leren. Welke problemen kom je tegen bij het werken met Joomla en hoe heb je het opgelost? Kom je er zelf niet uit, dan kun je de hulp inroepen van je medewerkgroepsleden.

We verwachten dat er onder de deelnemers aan de werkgroep ook de nodige vragen en problemen aan de orde komen mbt het updaten van Joomla 3 naar Joomla 4 (en alles wat hierbij komt kijken); dit zal waarschijnlijk komend seizoen een belangrijk thema zijn.

Uitgangspunt blijft dat het een werkgroep is, en geen cursus!

Verwacht geen cursus, maar een groep gelijkgestemden die elkaar graag helpen om meer uit Joomla te halen. Natuurlijk gaan we ook thuis verder aan de slag met het geleerde. Kom je er dan even niet uit, dan stel je je vraag in de chatgroep in de 'Telegram-app'. Er is altijd wel iemand die een antwoord en oplossing heeft. Kortom, de Joomlawerkgroep is (voor een webmaster van een Joomlasite) een mooie stap in het vergroten van je Joomlakennis!

werkgroep

De leden van de werkgroep werken thuis en op de werkgroepavonden aan nieuwe features, en delen hun kennis / gevonden documentatie en leuke leerzame sites met de andere leden. Het is aan te raden om zelf een eigen testsite online te hebben. Tijdens de werkgroepavond kunnen we elkaar dan laten zien wat het resultaat is.

Het streven is om leuke leerzame avonden te hebben met als doel onze kennis te vergroten.


Onderzoek Joomla!

Onderzoek Joomla!

In de Joomlawerkgroep verwachten we dat de leden actief meedenken over en meewerken aan onderwerpen die voor andere leden binnen de werkgroep interessant zijn. Denk niet te snel dat iets te eenvoudig of te moeilijk zal zijn. Allerlei zaken zijn leuk om samen uit te zoeken en aan te werken.

De werkgroepleiding, Eric Beernink, Berend Bouma en Roel Tiemersma zal zich, daar waar nodig, voorbereiden op de thema’s die aan de orde komen. Op het aanmeldformulier bij het veld 'Opmerkingen' kun je je interessegebieden al kenbaar maken en ook aangeven waar jouw kennis wellicht anderen kan helpen Maar ook voor een gezellig Joomla-avondje uit ben je natuurlijk van harte welkom!

De werkgroep heeft de beschikking over een eigen lokaal.

We hopen op veel aanmeldingen. Hoe meer zielen, hoe meer kennis (en vreugd!). Graag tot ziens bij onze werkgroep!

Kennisniveau & ervaring

Het startpunt is enige ervaring en enige basiskennis van Joomla. Ook de cursisten van de afgelopen seizoenen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

De organisatie

De werkgroep gaat aan de slag onder leiding van Eric Beernink, Berend Bouma en Roel Tiemersma.

Chatgroep

Deelnemers aan de werkgroep krijgen toegang tot de chatgroep in de app 'Telegram'.

Plaats

De bijeenkomsten zijn ‘s avonds van 19.30-22.00 uur.

Met ingang van januari 2023 zijn we verhuisd naar MFA Aengwirden, It Hiem 3, 8458 CA, Tjalleberd.

Deze verhuizing betekent ook een verhuizing van de dinsdagavond naar de maandagavond; dus met ingang van januari 2023 vinden de werkgroep avonden plaats op maandagavond.
(Graag vanaf 19.00 uur aanwezig!)

Data werkgroepavonden:

  • Ma 16 januari 2023, vanaf nu bij MFA Aengwirden, It Hiem 3, 8458 CA, Tjalleberd
  • Ma 20 februari 2023
  • Ma 20 maart 2023
  • Ma 17 april 2023
  • Ma 15 mei 2023
Kosten

Je kunt alleen deelnemen aan een werkgroep als je je verbindt voor het gehele seizoen. Dit ook om continuïteit in de werkgroepen mogelijk te maken. De kosten voor het hele seizoen 2022-2023 zijn € 25. Instromen gedurende het seizoen is onder voorwaarden mogelijk.

Corona

Voorheen waren de kosten voor deelname aan een werkgroep € 50; ivm onzekerheid mbt Corona perikelen hebben we overwogen deze € 50 te hanteren en bij sluiting door Corona een evenredig deel terug te betalen. Ivm de rompslomp die het terug betalen met zich mee zou brengen, hebben we besloten de kosten te halveren en dan niet te gaan terug betalen bij een eventuele Corona sluiting.

Bij een sluiting door Corona is het de bedoeling om de werkgroep via een afgeschermde Zoom sessie door te laten gaan; via de telegram groep van de werkgroep, wordt er dan een link (en inlog gegevens) gedeeld voor het deelnemen aan de betreffende werkgroepavond.

Contact

Voor vragen zijn wij te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HCC-Joomla! Heerenveen