Logo Joomla Heerenveen

joomla1314 01

joomla1314 21

 

Werkgroep 2023-2024

In het nieuwe seizoen 2023-2024 starten we met één algemene Joomla-werkgroep, waarin alles wat met Joomla te maken heeft aan bod kan komen.
De Joomla-werkgroep is erop gericht om samen de mogelijkheden van Joomla te verkennen en in de praktijk toe te passen.

Doelen en activiteiten van de werkgroep
 • Onder het motto ‘samen weet je meer’ en ‘met en van elkaar leren’, zijn doelen van de Joomla-werkgroep. Om kennis, gevonden documenten en leuke leerzame sites met de andere leden te delen.
 • Welke problemen kom je tegen bij het werken met Joomla en hoe heb je het opgelost?
 • Er zijn meerdere oefenwebsites voor de werkgroep beschikbaar, waarin enkele extensies zijn geïnstalleerd. Zo nodig kunnen er extensies worden toegevoegd voor het testen, experimenteren van de betreffende extensies en deze met elkaar te kunnen vergelijken.
  Afgelopen seizoen zijn er aparte websites ingericht voor het werken met de SP Page Builder van joomshaper.com en de YOOtheme Page Builder. Deze websites zullen ook komend seizoen beschikbaar zijn voor oefenen, testen en delen van de betreffende kennis en ervaring.
 • Het behandelen van verschillende joomla-overrides en het gebruik van core-extensies zal ook een terugkerend thema zijn.
 • Joomla 3 wordt vanaf 17 augustus 2023 niet meer ondersteund (afgezien van de mogelijkheid om tegen betaling nog 18 maanden lang, security updates te ontvangen).
  Zeer waarschijnlijk zullen er nog de nodige websites onder Joomla 3 draaien. Maar tijdens de laatste werkgroepavond van het vorige seizoen is de wens uitgesproken om ons alleen nog te gaan richten op Joomla 4 (en later dit jaar mogelijk op Joomla 5).
joomlawerkgroep
Wat verwachten wij?

In de Joomla-werkgroep verwachten we dat je actief meedenkt over en meewerkt aan onderwerpen die voor andere leden binnen de werkgroep interessant zijn. Denk niet te snel dat iets te eenvoudig of te moeilijk zal zijn. Allerlei zaken zijn leuk om samen uit te zoeken en aan te werken.
Verwacht geen cursus, maar een groep gelijkgestemden die elkaar graag helpen om meer uit Joomla! te halen! Uitgangspunt blijft dat het een werkgroep is, en geen cursus! Maar ook voor een gezellig Joomla-avondje uit ben je natuurlijk van harte welkom! 

Telegram-app

Mocht je bij het beheer van 1 of meer websites er even niet meer uit kunnen komen, dan stel je gewoon je vraag in de Telegram-app. Er is altijd wel iemand die een antwoord en oplossing heeft.
Kortom, de Joomla-werkgroep is (voor een webmaster van een Joomlasite) een mooie stap in het vergroten van je Joomlakennis!

Opzet / invulling werkgroepavonden

Aan het einde van vorig seizoen is geevalueerd hoe de deelnemers de werkgroepavonden gevonden hebben en hoe verder in het volgende seizoen. De indruk (bij de beheergroep) was dat de werkwijze c.q. de invulling van de avonden aansloot bij de wensen van de werkgroepleden. Er is echter wel gevraagd om meer structuur tijdens de werkgroepavonden. Gezien de beperkte omvang van de beheergroep c.q. beschikbare leiding zal dit nog een hele uitdaging worden. Graag zien we voorstellen / suggesties via de aanmeldmail tegemoet.

 

 

Kennisniveau ervaring

Het startpunt is enige ervaring en enige basiskennis van Joomla.

Organisatie

De werkgroepleiding (Berend Bouma en Roel Tiemersma), zal zich, daar waar nodig, voorbereiden op de thema’s die aan de orde komen.

Waar en wanneer

De werkgroep heeft de beschikking over een eigen locatie met wifi:

MFA Aengwirden, It Hiem 3, 8458 CA, Tjalleberd.

De bijeenkomsten zijn van 19.30-22.00 uur.
I.v.m. voorbereidingen (o.a. aansluiten van laptops / wifi) is de zaal open vanaf 19:00 uur.

De werkgroepavonden staan gepland op de volgende data (doorgaans de 3e maandag van de maand):

 • Ma 18 september 2023
 • Ma 16 oktober 2023
 • Ma 20 november 2023
 • Ma 18 december 2023
 • Ma 15 januari 2024
 • Ma 19 februari 2024
 • Ma 18 maart 2024
 • Ma 15 april 2024
 • Ma 27 mei 2024 (i.p.v. Pinkstermaandag 20 mei)

joomla-werkgroep

Kosten

Je kunt alleen deelnemen aan een werkgroep als je je verbindt voor het gehele seizoen. Dit ook om continuïteit in de werkgroepen mogelijk te maken. De kosten voor het hele seizoen 2023-2024 zijn € 35,--. Instromen gedurende het seizoen is onder voorwaarden mogelijk.

Contact

Voor vragen zijn wij te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden

We hopen op veel aanmeldingen. Hoe meer zielen, hoe meer kennis (en vreugd!). Graag tot ziens bij onze werkgroep!
Aanmelden kan via onderstaande knop; er wordt een mail geopend in je eigen mailprogramma. In deze mail kun je je interessegebieden kenbaar maken en ook aangeven waar je met jouw kennis wellicht anderen kan helpen.
Na ontvangst van de aanmeldmail ontvang je een mail met een betaalverzoek met de gegevens voor het voldoen van de kosten voor het nieuwe seizoen.
In de vakantieperiode kan het zijn dat je even moet wachten op de antwoordmail. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Eerstvolgende werkgroep avond:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Privacyverklaring Joomla! Heerenveen

Sitemap